Schilderijen Expositie Tine Takken–Baas

Door: Webmaster wijkg..., 1 maand 3 weken geleden

Expositie in de Sionskerk te Zeist

Na haar werkzame leven begon Tine Takken–Baas in 1992 met aquarelleren in het Hollebloc in de Clomp in Zeist West met een aantal medecursisten onder leiding van de kunstenares Marianne Alting-Brooijmans. In 2004 werd het Hollebloc verruild voor de Boskapel aan de Laan van Beek en Rooijen, een inspirerende omgeving met goede lichtinval. De docente gaf opdracht voor werken in acryl, aquarel, Oost-Indische inkt, pastel en potlood. Tine heeft in haar werk een voorkeur voor realisme. Foto’s en zelfgemaakte collages dienen daarbij soms als uitgangspunt voor het uitdrukken van sfeerbeelden. Ook portretten die een emotie uitdrukken kiest zij graag als onderwerp.
De schilderijen tonen een rijke schakering aan schildertechnieken en gebruik van materialen. Zo ook bijvoorbeeld met acrylverf over zijdepapier; dot painting (pointillisme) is een speciale techniek die hier ook te zien is. Tine was jarenlang geabonneerd op het kunsttijdschrift “Atelier” met als ondertitel ’aan de slag met kunst’, bron van inspiratie voor zelfstudie. Ook buitenschetsen gemaakt op locatie, tijdens zomerschilderweken, in de omgeving van Zeist ontbreken niet op de tentoonstelling.
De schilderijen expositie van Tine wordt woensdag 13 oktober geopend om 10.30 uur door ds. Jan Minnema en is tot eind 2021 te zien in de Sionskerk, Jacob Catslaan 73.
Elke woensdagmorgen bent u van 10.00 tot 12.00 uur welkom bij de Protestantse wijkgemeente De Bron in de Sionskerk en kunt u gewoon binnenlopen (toegang vrij). Daarnaast is de expositie te bezichtigen op zondag na elke kerkdienst en tijdens de regelmatig in de Sionskerk gegeven (zaterdagmiddag)¬concerten.