U bent hier

Informatie over OMEGA-cursus 2019

Door: Gert Meerwijk, 3 maanden 4 dagen geleden

OMEGA

 

Met dertien deelnemers en een enthousiaste begeleidingscommissie is in april en mei van dit voorjaar voor het eerst OMEGA gegeven.
Wat Alpha is voor jongeren en beginnend gelovigen is OMEGA voor ouderen en allen die (weer) belangstelling hebben voor zaken met betrekking tot geloof. Soms was de reden hernieuwde kennismaking, soms verdieping. Geloofsonderwerpen en dingen met betrekking tot zorg, medisch handelen,  voltooid leven e.d. kwamen aan de orde. Veel vragen bleven liggen en zullen nog beantwoord moeten worden.

We hebben zes mooie momenten gehad, die steeds werden afgesloten met een maaltijd. Door middel van een presentatie via de beamer, een filmpje en samenzang werd een bepaald onderwerp ingeleid en uitgelegd, gevolgd door een bespreking in een kleine groep van maximaal vijf deelnemers.

 

Nadat de cursus gehouden was, is OMEGA door de deelnemers en de commissie geëvalueerd. We gaan er mee door. Wel anders. De onderwerpen zullen beperkter zijn voor wat betreft de inhoud. Hierdoor zijn er meer lessen waaruit een serie kan worden gekozen. We hebben een aantal basisonderwerpen en daarna keuze onderwerpen. Hoe het er precies uit gaat zien, wordt in de komende weken verder uitgewerkt.

In het voorjaar van 2019, tweede helft januari tot en met de eerste helft van maart, staat OMEGA weer gepland op dinsdagmorgen om 10.00 uur in de Wijkzaal van de Sionskerk. Intussen zijn er al weer mensen die zich (voorlopig) opgegeven hebben. Hebt u belangstelling? Neem contact op met één van de onderstaande commissieleden. Zij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

OMEGA, misschien iets voor u !?

 

Theo v.d. Bos (wijk Bethel) T 0306952320 M: 0623233332, t.vandenbos@filternet.nl
Kees Goethals (wijk De Bron), T: 0306962883, c.f.goethals@tiscalimail.nl
Co Westeneng (wijk Pniël) M: 0626838035, fam.jwesteneng@gmail.com
ds. F. van Roest (cursusleider) M: 0638122955, fvanroest@online.nl
 

Nieuwe reactie inzenden

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te controleren of u een menselijke bezoeker bent om zo spam te voorkomen.

Lees ook: