Musical Mozes 2019 door koor en live-orkest

Op vrijdag 1 en zaterdag 2 november heeft wijkgemeente De Bron voor de tweede keer een musical uitgevoerd. Na de musical Ruth, die in 2015 voor drie uitverkochte voorstellingen zorgde, werd regelmatig gevraagd wanneer er wéér een musical zou komen. Na het bekijken van diverse scripts, werd gekozen voor Mozes.

Het indrukwekkende levensverhaal van Mozes staat niet in één Bijbelboek maar vinden we terug in Exodus, Leviticus, Numeri en Deuteronomium. Is het mogelijk om in één musical dit geloofsverhaal recht te doen? Nee, dat is teveel. Toch doen we een poging omdat het te mooi is om te laten liggen. Mozes ... een verhaal vol contrasten: over wanhoop en hoop, onderdrukking en bevrijding, ongeloof en verwachting. Maar ook een verhaal over identiteit waarin het volk van God moet ontdekken wie ze zijn en hoe ze, te midden van de volken, kunnen leven in het nieuwe land.

In deze musical zijn bewust nieuwe verhaalfiguren toegevoegd. Zij zorgen ervoor dat het verhaal verrassende invalshoeken heeft.

VOORSTELLINGEN

De musical is drie keer uitgevoerd:

vrijdagavond 1 november om 19.30 uur

zaterdag 2 november om 15.00 uur en

zaterdagavond 2 november om 19.30 uur.

Alle voorstellingen vonden plaats in een volle Sionskerk.

scribadebron@ziggo.nl

Binnenkort zullen we beeldmateriaal plaatsen. De voorstelling van Zaterdagavond 2 November is te beluisteren en te bekijken op  https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/10515 De voorstelling start op 27 minuten. De geluidskwaliteit is wat beperkt maar prima voor een eerste indruk.

Groet, Webmasters

afbeelding van Gerard Bos