KENNEN EN HOREN over de PGZ op 8 juni

Op donderdag 8 juni 2017 werd er om 20.00u een avond "KENNEN EN HOREN" georganiseerd over de vorming van de Protestantse Gemeente Zeist (PGZ).

Deze avond werd georganiseerd voor Wijkgemeente Zeist-West en Wijkgemeente De Bron in het Kerkelijk Centrum in Zeist-West.

Het KENNEN EN HOREN bestond uit twee gedeelten:

In het eerste deel werd het Kennen gedaan, informatie, en toelichting op de vereniging, het komen tot de Protestantse Gemeente Zeist (PGZ).

Daarbij waren de drie bijgevoegde documenten de basis.

Dit gedeelte, informatie en toelichting dus, werd verzorgd door dhr. Jan Boer, de gemeente adviseur die het proces begeleidt.

Dit gedeelte vond plaats met beide wijkgemeenten samen.

Daarna gingen de wijkgemeenten uiteen. Elk naar een eigen ruimte dus. De Wijkkerkenraad ging dan de eigen wijkgemeente Horen.

Dat wilde zeggen horen wat er nog aan vragen c.q. opmerkingen leefde over de Vereniging. Er werd deze avond niet gestemd.

De kerkenraad van Wijkgemeente De Bron heeft in haar vergadering (na het kennen en horen van de gemeenteleden) van 8 juni 2017 unaniem besloten dat zij voor is om één Protestantse Gemeente Zeist (PGZ) te gaan worden.

Met de opmerking en de wens dat wijkgemeente De Bron na de eenwording de naam zal krijgen van Protestantse wijkgemeente De Bron.

Het besluit van de kerkenraad met de opmerking over de naam van de wijkgemeente is op 10 juni 2017 verzonden naar de Algemene Hervormde Kerkenraad te Zeist.