Zaterdagmiddagconcert: Projectkoor Ventina Vocale o.l.v. Saskia Regtering

Door: Gert Meerwijk, 3 weken 1 dag geleden

Projectkoor Ventina Vocale  o.l.v. Saskia Regtering

Op zaterdag 13 oktober 2018 geeft het projectkoor “Ventina Vocale” onder leiding van Saskia Regtering een concert in de serie zaterdagmiddagconcerten, welke wordt gehouden in de Sionskerk te Zeist.
Het projectkoor bestaat uit een twintigtal (“ventina”) ervaren koorzangers. Sinds de oprichting in 2010 wordt er jaarlijks een project ingestudeerd, telkens met een uitdagend en afwisselend programma.  Aanvankelijk was het koor actief onder de naam Dodici; in 2004 werd de naam veranderd in Ventina Vocale. Onder leiding van dirigent Saskia Regtering komen de zangers eenmaal per jaar een beperkt aantal repetities bijeen om op compacte wijze een programma in te studeren en enkele concerten te geven,
Ventina Vocale brengt een programma met als thema Boetepsalmen. Tijdens dit concert laat Ventina koormuziek uit vele eeuwen horen, van Di Lassus, Selle, Schütz en Sweelinck via Lotti en Purcell tot en met Stanford en Nees en de nog levende componisten Miškinis en Łukaszewski. Allemaal hebben zij een of meer van de zeven boetepsalmen op muziek gezet. Door middel van het reciteren van deze psalmen als boetedoening kon men in de religieuze praktijk van vele eeuwen een poging doen de zondige ziel te redden. Het heeft in ieder geval prachtige muziek opgeleverd.
Bij de ingang van de kerk wordt er naast het programmaboekje de nieuwe jaarfolder voor dit concertseizoen aangeboden aan de bezoekers..

Het zaterdagmiddagconcert op 13 oktober 2018 in de Sionskerk te Zeist (Jacob Catslaan 73) begint om
16.30 uur en de toegang is vrij. Bij de uitgang wordt gecollecteerd.

zaterdag, 13 oktober, 2018 - 16:30