Zaterdag middag concert Muzikale sprookjes met violist Robert Cekov

Door: Webmaster wijkg..., 5 maanden 2 weken geleden

Zaterdag middag concert Kerkzaal Muzikale sprookjes met violist Robert Cekov

Kerkzaal is open vanaf 16 uur.

Programma:
Zoekt u een leuk uitje voor uw kleinkind? Of bent u zelf verzot op sprookjes? Kom dan zaterdagmiddag 9 november naar de Sionskerk! Deze ruimte wordt omgebouwd tot een sfeervol verlichte concertzaal waar pianist Wouter Harbers en violist Robert Cekov u meenemen naar een andere wereld: de wereld van de muzikale sprookjes.

We beginnen met het vrolijke muziekje uit de paddenstoelen van het sprookjesbos in de Efteling. Daarna gaan we naar een prachtig Zwanenmeer, met betoverende muziek van Tchaikovsky. Hoe anders is het treurlied van Ravel, waarin hij huilt om een gestorven prinses… Huil mee met de Pavane.

Vervolgens trekken we naar de bergen van Noorwegen. Hier worden al eeuwenlang spannende volksverhalen doorverteld. Grieg zette ze op muziek in zijn spannende Peer Gynt Suite. De muziek begint met een rustige ochtendschemering en eindigt in een extatische Trollendans!

We sluiten het concert af met de sensationele Danse Macabre van Saint-Saëns, waar in de Efteling zelfs een hele attractie omheen is gebouwd.

Kom meegenieten bij dit concert voor kinderen en iedereen die zich nog jong voelt…

Hartelijk welkom!

Violist Robert Cekov en pianist Wouter Harbers (fotografie Manschot Grafimedia)

zaterdag, 9 november, 2019 - 16:30